Ezgi Elinden Söz Dilinden

Toplumların gelişme süreci içinde oluşturulan her türlü değer ve bu değerleri kullanmada, gelecek nesillere ulaştırmada, kullanılan; insanın çevresini egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların tümü olan kültürün en büyük göstergeleri halk şarkılarıdır. Toplumun duygularını anlatan, doğumdan ölüme kadar bütün yaşamı içine alan önemli sözlü edebiyat ürünlerin birisi halk şarkılarıdır. Her kültürün içerisinde halk şarkılarının yeri vardır. Gelişen toplumsal yapı sonucunda yeni nesiller halk şarkılardan uzak kalmıştır. Bu kültürel ögelerin öğrencilerimize aktarılması ve anlatılması amaçlanmıştır. Aynı zamanda öğrencilere kendi kültürleri dışındaki kültürlere ait halk şarkılarını da anlatmak, başka kültürler hakkında da bilgi sahibi olmalarını amaçlamaktayız. Proje sonunda hem kendi kültürüne hem de diğer kültürlere ait halk şarkıları hakkında bilgi sahibi olmak gençlerin bilgi birikimi artırabileceği gibi kültür etkileşimini de sağlayacaktır.

• Katılımcıların araştırma yeteneklerini geliştirmek
• Katılımcıların kendi kültürlerini daha iyi tanımalarını sağlamak
• Katılımcıları farklı duygularla işlenmiş halk şarkıları hakkında bilgi edinmeye teşvik etmek
• Katılımcıların kendini ifade etme ve özgüven özelliklerini teşvik etme
• Akran öğrenimi için ortam hazırlamak
• Katılımcıların empati duygusunu geliştirmek
• Katılımcıların kişiler arası ve kültürler arası iletişim yeteneklerini geliştirmek
• Katılımcıların sosyal ilişkilerini geliştirmek
• Katılımcılara kendi büyüklerinden dinledikleri halk şarkılarını öğretmek
• Son testin yapılması
• Proje bitişinin değerlendirilmesi
• BİT becerilerini geliştirmede rehberlik etmek
• Katılımcıların değerlerine sahip çıkmaları için ortamlar hazırlamak

OCAK
Ortaklarımızı belirlemek ve bir tanıtım toplantısı yapmak
Öğrencilerle logo ve afiş tasarımı
Oylama ile proje afişi ve logosunun belirlenmesi
Öğrenciler ve öğretmenler için ön test
Öğrenci toplantısının yapılması

ŞUBAT
Yörelerine ait halk şarkılarından seçim yapıp hikayesinin öğrenilerek tanıtılması
Seçilen halk şarkılarının söylenmesi

MART
Kendi yöremizdeki bir büyüğümüze halk şarkıları söyletilip kayıt altına alınması
Söylenen tüm halk şarkılarının hikayelerinden kitap oluşturulması
Son testin yapılması
Proje bitişinin ve ürünün değerlendirilmesi

• Halk şarkılarının kültürümüzün ve diğer kültürlerin önemli bir parçası olduğunu anlamak
• Bulunduğu coğrafyanın kültürel ve tarihi özellikleri hakkında fikir sahibi olmak
• Kültürlerarası işbirliği ve paylaşımla; duygularının, olaylarının ve değerlerin çok farklı olmadığını anlamak
• Değerler eğitimi müfredatıyla ilişkilendirerek olumlu ahlaki özellikler kazandırmak
• Edebi ve dil becerilerini geliştirmek
• Web2 araçlarının etkisiyle görsel öğrenmeyi daha kalıcı hale getirmek
• Soyut düşünme, hayal gücü ve dil becerilerini geliştirmek
• Toplu ürünler yaratmak.

08-03-2022PROJE TANITIM VİDEOSU

MÜZE GEZİSİ VİDEOSU