T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / PAMUKKALE - Hulusi Kulaklı Ortaokulu

Tarihçemiz

Sayın Hulusi Kulaklı'nın 16-03-1990 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Sayın Avni AKYOL ile yaptığı protokolün imzalanması neticesinde yapımına başlanan okulumuz 18 Şubat 1991 tarihinde sadece ilkokul olarak eğitim- öğretime başlamıştır.

1991-1992 Öğretim yılı başında İlköğretim haftasının açılışı münasebetiyle okulumuz zamanın Denizli valisi Erdoğan CEBECİ tarafından açılışı yapılarak ilköğretim okulu olarak eğitim-öğretime açılmıştır.

Kuruluşunda Dokuzkavaklar İlköğretim okulu adı verilen okulumuza yapmış olduğu büyük katkılardan dolayı hayırsever işadamı Hulusi Kulaklı 'nın ismi bakanlığımız ilköğretim genel müdürlüğü nün 10-07-1991 tarih ve 12700 sayılı yazısıyla onaylanıp HULUSİ KULAKLI İLKÖĞRETİM OKULU adını almıştır.

1990-1991 öğretim yılında çevremizde bulunan Karşıyaka,Mimar Sinan,Dentaş,Cafer Sadık Abalıoğlu ilkokullarından nakil alınan öğrencilerle eğitim öğretime başlamıştır.

Okul kurucu Müdürümüz Sayın Mesut ERTURGUT ve personelinin fedakarane çalışmaları sonunda okul bahçesi çok kısa sürede ağaçlandırılarak çevreye örnek bir eser kazandırılmıştır.

Yeni bir okul olmasına rağmen kısa zamanda okulumuza her türlü ders araç,gereç,laboratuar,fotokopi,ve bilgisayarlar kazandırılmıştır.

Eksikliklerimizin giderilmesinde bizlere bıkmadan usanmadan hamiyetini esirgemeyen Hulusi Kulaklı'ya katkılarından dolayı şükranlarımızı belirtir;Dürüstlüğü ve doğruluğu kendine prensip edinip topluma ve devletine karşı sorumluluklarının bilinciyle Denizli'mize bu faydalı eseri kazandıran başta Hulusi KULAKLI olmak üzere tüm kişi ve kuruluşlara TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLİRİZ.

2012-2013 eğitim-öğretim yılının başlangıcında okulumuz 4+4+4 eğitim sistemi değişimi ile ortaokula dönüştürülerek eğitim-öğretim faaliyetlerine "Hulusi Kulaklı Ortaokulu" ismi ile devam etmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.12.2012 - Güncelleme: 25.12.2019 12:34 - Görüntülenme: 6771
  Beğen | 4  kişi beğendi