T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / PAMUKKALE - Hulusi Kulaklı Ortaokulu

GELECEK BUGÜN BAŞLADI-THE FUTURE STARTS TODAY

PROJE HAKKINDA

Bu proje fen bilimleri ders alanının hangi mesleklere temel oluşturabileceğini gösteren, bu mesleklerin tanıtımı ve öğrenciler tarafından canlandırılması ile meslek farkındalığı oluşturmak amacıyla düşünülmüştür. Öğrencilerimiz her ay belirlenen bir mesleğin uygulayıcısı olacak ve böylece hangi mesleğin kendisini mutlu ettiğini, hangi meslekte başarılı olabileceğini, kendi yeterliliklerini keşfedecek ve gelecekte yapmak istediği meslekler hakkında fikir sahibi olup yavaş yavaş geleceğini şekillendirme adımları atmış olacaklardır.

HEDEFLER

Öncelikle öğrencilerimize '' sizce fen bilimleri dersinde öğrendiklerinizle hangi meslekleri yapabilirsiniz ? '' sorusu sorulacak. Alınan cevaplar doğrultusunda, fen bilimlerinin hayatın her alanında geçerli olduğunu keşfetmeleri sağlanacak. Öğrencilerin verdiği örnekler arasından ders kazanımlarıyla alakalı olan meslekler seçilecek yıllık planda zamanı gelen kazanıma ait mesleğin tanıtımı yapıldıktan sonra öğrencilere uygulaması yaptırılacak. Örneğin; elektrik ünitesinde elektrik mühendisi, hücre ünitesinde biyolog, sistemler ünitelerinde cerrah rolünü üstlenmeleri gibi...Bu şekilde öğrencilerin o ay uyguladıkları mesleklerin keyifli yanlarını, zorluklarını, kendilerini mutlu edip etmediğini fark etmelerini ve bu farkındalığın meslek seçimlerine yardımcı olmasını hedefliyoruz. Ayrıca uyguladıkları meslekler arasında beğendiği mesleği yapabilmek için fen bilimleri dersinde başarılı olması gerektiğini de keşfetmelerini hedefliyoruz.

 

ÇALIŞMA SÜRECI

Ortak okullarımızla; uygulama yapılacak meslek seçimlerini demokratik bir şekilde oylama usulüyle öğrencilere seçtirmeyi hedefliyoruz. Seçilen mesleklerin kazanımlar doğrultusunda ders içeriğine ne şekilde entegre edileceği ortakların kararına bırakılacaktır. 6 ay sürmesini planladığımız projemizde her ay uygulanacak meslek ile ilgili yapılacak tanıtımı farklı bir ortak üstlenecektir. Proje sürecinde belirlenen karşılıklı ortaklar birbirlerine yakınsa okul ziyaretleri ile yakın değilse online platformlar üzerinden görüşeceklerdir. Ayrıca ortaklarımızla proje tanıtımı, web araçlarının kullanımı, sosyal medyanın etkili kullanımı gibi konularda da iş bölümü yapılacaktır.

 

BEKLENEN SONUÇLAR

Proje sonunda öğrencilerimize yapılacak anket ile uygulamaktan en çok keyif alınan, öğrenciler arasında en popüler olan meslek seçilecektir. Ayrıca her öğrenci için kendisine en uygun gördüğü ve kendi özelliklerini keşfettiği mesleği yeniden canlandırmaları istenecektir. Bu canlandırmalar video kaydına alınıp tüm kayıtlar birleştirilecek ve ortak bir ürün elde edilecektir.

 

25-10-201925-10-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.10.2019 - Güncelleme: 31.12.2019 14:40 - Görüntülenme: 604
  Beğen | 2  kişi beğendi