Okulumuz öğretmenlerinden Yusuf Bahri ASLAN tarafından yürütülen Mucit Ata, Kâşif Torun "Prof.Dr. Fuat SEZGİN ile mucit atalarımın hikâyelerini yazıyorum" e-twinning projemiz...
2019 yılı Prof.Dr.Fuat SEZGİN yılı olarak ilan edilmiştir."Mucit Ata, Kâşif Torun Prof.Dr.Fuat SEZGİN ile mucit atalarımın hikâyelerini yazıyorum" adlı proje öğrencilerimizin geçmişte yaşamış bilim insanlarımızı tanıtmalarını,rol-model edinmelerini amaçlar.
Her bir öğrenci tarihimizde yaşamış bir bilim insanımızı seçer.Öğrenciler kağıttan yapılmış bebekler hazırlar ve geleneksel kıyafetleriyle giydirirler.Kağıt bebeklerin fotoğrafları çekilir ve fotoğraflar VoiceThread'e yüklenir.Öğrenci yaptığı bebeği ve geleneksel kıyafeti tanıtırken kaydedilir.Diğer okuldaki öğrenciler yorumlarını yazarak dönüt verirler.Bilim insanı modeline konuşma balonlarıyla hayat hikâyesini ve eserlerini anlattırarak, tanıtımını görsel olarak da destekler.Öğrencilerin tamamı Prof.Dr.Fuat SEZGİN'in model kağıt bebeğini hazırlama,hikayesini de konuşma balonlarına yazmada görev alır.
Bilgisayar ortamındaki kayıtlarla dijital içerik,bilim insanları model bebek fotoğrafları ve hikâyeleri ile de kitapçık oluşturulur.
Proje öğrencilerin yazma, konuşma ve sunum becerilerini geliştirmeyi hedefler. Öğrenciler işbirlikçi öğrenmeyi teşvik edecek aktivitelerde yer alırlar.
Öğrenciler bilim insanlarının geleneksel hikâyelerini öğrenmeye, yaratıcılık ve hayal gücünü kullanmaya ve birbirlerine okuma ve yazma konusunda ilham olmaya teşvik edilir.
Bilim insanlarının hayatları ve keşiflerini içeren kurgusal hikâyeler oluştururlar. Hikâyedeki olayları anlamlı ve ilgi çekecek şekilde düzenlemeyi öğrenirler.
Öğrencilerde bilime karşı merak uyandırmak hedeflenmektedir.
Bilim Adamı kelimesini duyduklarında ilk örnekleri batı uygarlıklarından veren öğrencilerimizin, batı medeniyetine yön veren, eserleri bugünün bilimine kaynak oluşturan İbn-i Sina (Avicenna), El Cabir (Algebra-Cebir) gibi "Mucit Ata"larını tanımasıyla bilimsel çalışmaları kendisi için daha yakın ve ulaşılabilir hissetmesini sağlamak amaçlanmaktadır.
Ortakların ilk toplantısı twinspace üzerinde gerçekleştirilmeden önce okul proje ekipleri çalışılacak bilim adamlarının listesini çıkarır. Twinspace toplantısında liste netleştirilir. Ortaklararası bilim adamı-öğrenci eşleştirme işlemi tamamlanır.
Bilim adamları üzerindeki çalışmalar da farklı okullardaki iki öğrencinin online olarak bir araya gelmeleriyle oluşturulacaktır. Bir bilim adamı için konuşma balonu iki ayrı okuldan iki öğrenci tarafından oluşturulacaktır.
Prof.Dr.Fuat SEZGİN modelinin oluşturulması bütün ortak okulların yapacağı bir görevdir. Ancak modele eklenecek konuşma balonları her ortak okulun öğrencilerinin katkısıyla gerçekleşecektir. Her öğrenci konuşma balonu içine bir cümle ekler ve tüm okullarda her öğrencinin katkısının bulunduğu bir Fuat SEZGİN modeli oluşturulur.
Kağıt bebeklerin fotoğrafları çekilir ve fotoğraflar VoiceThread'e yüklenir. Bebeği yapan öğrenci kendi yaptığı bebeği ve tanıtırken kaydedilir.
Twinspace de öğrencilerin hazırladıkları sunum videoları yer alacaktır.
Her okul kendi bölümünü yazmayı bitirince, diğer okulların öğrencileri hikâyenin sahnelerini resimlerler. Yazmak ve çizimlerini paylaşmak için Twinspace'lerini kullanırlar. Tamamladıktan sonra hikâyelerini ve çizimlerini yayınlayabilecekleri bir e-kitap oluşturmak için kullanabilirler.
Yazarken, çizim yaparken ya da not eklerken ekranı kaydederler.Hikayeyi sesli olarak da anlatabilirler. Ayrıca hikâye anlatırken kamerayla videolarını da çekebilirler. Hikayeyi kaydetme işlemi tamamlanınca pixiclip kullanarak anlattıkları hikayeyi Twinspace'e eklerler.