İlk Yardım Öğren Yaşama Şans Ver. Learn first aid, give chance to life.

Okullarımızda çeşitli yaş gruplarında çocukların bulunması nedeniyle, istenmeyen kazalar, yaralanmalar mutlaka yaşanmaktadır. Okul alanlarında ne kadar tedbir alsak da, bu tür olayları sonlandırmamız neredeyse imkânsız. İşte bu proje hem okul ortamlarında bulunan tehlikeli alanları tespit etmemize hem de, meydana gelebilecek yaralanmalar durumunda ilk müdahalenin doğru yapılması konusunda öğretmen ve öğrencilerimizi bilinçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Due to the presence of children in various age groups in our schools, unwanted accidents and injuries are absolutely experienced. As much as we take precautions in the school areas, it is almost impossible to end such events. This project aims not only to identify dangerous areas in the school environment, but also to raise awareness of our teachers and students about the correct response in case of injuries.

1- Okullarımızda bulunan tehlike yaratacak unsurlar konusunda öğretmen, öğrenci ve diğer personeli bilinçlendirmek.
2- Tehlike yaratacak unsurlara karşı önlem alınmasını sağlamak.
3- Meydana gelen bir yaralanma durumunda ne yapılması, nasıl davranılması gerektiği konusunda gerekli temel bilgileri öğretmek
4- İlkyardımın her insanın bilmesi gereken uygulamalar olduğu fikrini kavratmak.
5- Öğretmen ve öğrencilerimizin, uygulamalarla ilk yardım usulleri hakkında bilgi ve deneyim sahibi olmalarını sağlamak

1- To raise the awareness of teachers, students and other staff about the dangerous elements in our schools.
2- To ensure that measures are taken against dangerous elements.
3- To teach basic information about what to do in case of an injury and how to behave.
4- To comprehend the idea that first aid is a practice that every person should know.
5- To ensure that teachers and students have knowledge and experience about first aid procedures and practices.

Projemiz 15 Eylül 2019 -31 Ocak 2020 Tarihleri arasında sürdürülecektir. Ayrıntılı çalışma planında sunulmuştur.

Proje sonunda; Öğretmen, öğrenci, okul personeli ve bunlar aracılığıyla veliler başta olmak üzere ilişkili insanların temel ilkyardım hakkında bilgi sahibi olmaları, uygulamalar konusunda tecrübe kazanmaları sağlanmış olacaktır.
Öğrenilen ilk yardım yöntem ve tekniklerinin sadece okul değil, günlük hayatımızın her aşamasında uygulanabilir olmasından hareketle, bilinen ve yanlış uygulamalar sonucu meydana gelen kötü sonuçlar engellenmiş olacaktır.
At the end of the project; teachers, students, school staff and the related people, especially parents, will be provided with basic first aid knowledge and gain experience in practice.
Since the first aid methods and techniques learned can be applied not only to the school but also at every stage of our daily lives, the bad results from known and wrong practices will be prevented.

25-10-201925-10-2019

Yayın: 25.10.2019 - Güncelleme: 31.12.2019 14:39 - Görüntülenme: 684