GEL NE OLURSAN GEL (COME WHOEVER YOU ARE COME)

Alışkanlıkların çocuklukta kazanıldığından hareketle, çocuklarda hoşgörüyü yerleştirmeyi hedefleyen bu proje ile Mevlana'nın 7 öğüdünü dünyaya tanıtmak ve yaşam felsefesi haline getirmelerini sağlamayı amaç edindik. Bu kapsamda bir arayagelen öğretmen ve öğrencilerimizle projemiz süresince aktif olarak çalışmalar gerçekleştireceğiz. Projeye rehberlik edecek okulumuz fen bilgisi öğretmeni Sibel USTA ve matematik öğretmeni Elif ÇELİK rehberliğinde öğrenciler Mevlana'nın 7 öğüdünü hayatlarına dahil etmeleri amaçlanmıştır.

Bazı alışkanlıkların çocuklukta kazanıldığından hareket ettik. Çocuklarda hoşgörüyü yerleştirmeyi hedefleyen bu proje ile Mevlana'nın 7 öğüdünü dünyaya tanıtmak ve yaşam felsefesi haline getirmelerini sağlamayı amaç edindik.
We acted that some habits were acquired in childhood. With this project, which aims to place tolerance in children, we aim to introduce Mevlana's 7 counsels to the world and to make them a philosophy of life.

1-Öğrencilere Mevlana'nın felsefesini tanıtmak, ve içselleştirmek
2-Mevlana'nın 7 öğüdünü anlamak.
3-Öğrencilerin ifade becerilerini artırmak.
4-web-2 araçlarının etkin bir şekilde kullanımını sağlamak.
5-Şeb-i arus törenlerini öğrenmek.
6-Öğrencilerde hoşgörü ve empati duygularının gelişimine katkı sağlamak, böylece akran zorbalığını azaltmaya çalışmak
(1-To recognize and introduce Mevlana's philosophy.
2-To understand Mevlana's 7 counsels.
3-To increase students' expression skills.
4-To use web-2 tools effectively
5- to learn ceremonies of Seb-i arus.
6-To contribute to the development of tolerance and empathy feelings in students so to decrase peer bullying.)

Bu proje 21Ekimde başlayıp, 20 Aralıkta sona erecektir. 10 hafta sürecek olan bu projede; Twinspacede tüm ortaklarımıza görev paylaşılacaktır.
Belirlenen takvime göre Mevlana'nın her öğüdü işlenecektir.Okullar;drama,şiir,hikaye,resim çalışmalarından bir tanesini uygulayabileceklerdir.
1.hafta:Tanışma webinarı düzenlenecek.
2.hafta:Tüm okullar logo ve afiş hazırlayacak, web2 araçlarını aktif olarak kullanacaklardır.
3.hafta:''Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol.''
4.hafta:''Şefkat ve merhamette gece gibi ol.''
5.hafta:''Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.''
6.hafta:''Hiddet ve asabiyette gece gibi ol.''
7.hafta:''Tevazu ve alçakgönüllülükte toprak gibi ol.''
8.hafta:''Hoşgörülülükte deniz gibi ol.''
9.hafta:''Ya olduğun gibi görün,ya göründüğün gibi ol.''
Okul panosu oluşturulup,sosyal medya ve okulun web sitesinde proje tanıtılacaktır.
Projede veli katılımı sağlanacaktır.
This project starts on October 21 and ends on December 20. In this project which will last for 10 we

Mevlana'nın felsefesi tanınacak ve tanıtılacak.
Değerler geliştirilecek.
Öğrencilerde hoşgörü ve empati duygusu ilerletilecek.
Şeb-i Arus törenleri hakkında farkındalık oluşturulacak.
Öğretmenlerin ,öğrencilerin ve velilerin web2 araçlarını kullanma becerileri gelistirilecek.
(Mevlana's philosophy will be recognized and introduced.
Values will be improved.
Students will develop a sense of tolerance and empathy.
Şeb-i Arus ceremonies will be created awareness.
The skills of teachers, students and parents to use the web2 tools will be improved.)

Yayın: 30.10.2019 - Güncelleme: 31.12.2019 15:16 - Görüntülenme: 766