AVRASYANIN GÖKKUŞAKLARI

uluslararası Projemizdeki amaç kentimizi ve proje ortakları vasıtası ile Avrasya coğrafyasında yer alan kentileri tanıyabilmek ve tanıtabilmektir. Belirli bir branş zorunluluğu yoktur. İlimizi tanıtıcı eğlenceli etkinlikler ile oluşan ürünleri derslerimizde kullanarak sunumlar yapıp bilgi edinebilmektir. Güvenli internet ve web 2 araçlarını tanıyabilmek, bu araçları kullanarak bazen araştırma bazen etkinlik bazen de görüp tanıyıp paylaşmaktır .Yemeklerini yapmak ,türküsünü söylemek, turizmini, coğrafyasını tanımak ve tanıtmaktır. Kentimizin maddi ve manevi değer yargılarını kavrayabilmek ve kavratmaktır. Öğrencilerimize paylaşmayı, birliktelik oluşturmayı ve empati kurmayı öğretebilmektir.

Öğrencilerin şehirlerini tanımalarını ve tanıtmalarını sağlamak.
Unutulmaya yüz tutmuş kültüre dikkat çekebilmek,
Türkiye'mizin farklı kültürlerini eğlenerek tanımak. Farklı kültürlere hoşgörü ile yaklaşıp paylaşmayı ve birlikteliği öğrenmek.
Böylece öğrencilerin psikomotor niteliklerini geliştirmek.
Günlük yaşamdaki kültürümüze ait unsurları tanımak.
Kültürel farklılığımızın zenginliğimiz olduğunu kavrar
Ülkemizdeki kültürel özellikleri karşılaştırabilmek.
Öğrencilerin güvenli interneti kullanmalarını sağlamak.
Web 2 araçlarını kullanmayı öğrenmek.

(Çalışmaların hepsi birlikte yapılacaktır)
EKİM-Öğretmenler arası tanışma webinarı-Proje grupları ,Facebook topluluğunun olusumu
KASIM- Forumda kendini tanıtma, logo, slogan çalışması-Kentin tanıtım videosu hazırlanır
ARALIK-Yaşadıkları şehrin fotolarının çekimi ve sunumu
OCAK-Şehrin coğrafyası ve tarihi araştırılıp sunumu
ŞUBAT-A-Yöresel bir türküyü ezberlenecek ve sınıftaki arkadaşlarına okurlar videoya alınır
B-Her öğrenci ayrı bir Yöresel yemeği evde hazırlar ve videoya çekip sınıflara izletir
MART-Yöreye ait kıyafetler, halk oyunları, ünlü şair ve ozanların tanıtılması ( halk ozanı, şairin okula davet edilmesi yada bir ses sanatçısı ile canlı performans) NİSAN-Şehrin Turizm değerleri ile ilgili bir sunum hazırlanması,sunulması
MAYIS-E book – Değerlendirme anketi hazırlama -Şehre ait kültür değerlerinden birinin final çalışması olarak sergilenmesi. (Folklor gösterisi-yemek kültürü-giyim kuşam -araç gereç vs kültürel değerlerden en az birini ----isteğe bağlı)
HAZIRAN-PROJE

Tüm proje okulları illerini ,paydaş illeri ve değerlerini tanır.
E twinning ve Twinspace kullanmayı öğrenir. Farklı kentlerdeki öğrenciler ile iletişime geçilmiş olur. Farklı kültürlere hoşgörü ile yaklaşıp paylaşmayı ve birlikteliği öğrenir.Böylece öğrencilerin psikomotor nitelikleri gelişir.
Kültürel farklılığımızın zenginliğimiz olduğunu kavrar. Güvenli internet kullanımını anlar.
Web 2 araçlarını kullanmayı öğrenir .Farklı iklimleri tanıma ve iklimlere bağlı olarak giyecek, yiyeceğin değişime uğradığını kavrar.
E book – Değerlendirme anketi oluşturulur.

Yayın: 31.12.2019 - Güncelleme: 31.12.2019 16:33 - Görüntülenme: 384